Hamburger börs

About This Project

Trollerijobbet har sina säsonger. Många jobb är runt högtider och helger, på sommaren och runt jul. Detta gör att semestrar i underhållningsbranschen ofta ligger tidigt i september och sedan i januari-februari igen.
Det var nu mitten på januari, det hade gått segt ett tag. I mitt huvud var jag mitt uppe i planerandet av en solsemester någonstans på andra sidan jorden. Då ringer Urban.
”Vad gör du nästa vecka?” ”Inget planerat än så länge, vad har du tänkt”, undrade jag.
Han berättade att hans eventbolag planerade för offentliga upphandlingsdagarna. Detta skulle bestå av en ordentlig tillställning med stand up komikern Messiah Hallberg som konferencier och Tommy Nilsson på sång. Tydligen skulle sedan hela banketten äga rum på Hamburger Börs. Jag förklarade att jag vanligtvis kör mindre grejer och inte var säker på att jag skulle kunna styra ihop detta på så kort tid. Urban försäkrade mig dock om att det var lugnt, detta då jag skulle få jobba tillsammans med Roffe. Roffe var mannen som styrt upp Joe Laberos show året innan på samma adress. Jag kollade schemat lite snabbt och bokade en tågbiljett.